Malzemeler:
- 250 gr yaş kadayıf
- 2kaşık tereyağ
- 1 bardak ceviz yada fındık içi
- 1 lt süt
- 1 bardak un
- 1 bardak şeker
- krem şanti
Hazırlanışı:
2 kaşık tereyağı tencereye koy yaş kadayıfları ekle penbeleşinceye kadar kavur. penbeleşince bir bardak cevizi ekle briaz daha kavur sonra yarım çay bardağı kadar toz şeker ekle 1 dakika kadar daha kavur sonra altını kapat soğumaya bırak.
muhallebi için: 1 lt sütü kaba dök için 1 bardak un 1 bardak şekeri ekle ateşe koy çırpıcı ile çırparak kaynat kaynayınca bir vanilya at içine. bunuda bir kenarıya koy soğusun.
Kremşantiyi hazırla ılıyınca ona karıştır.
sonra tepsinin altına kadayıfın çoğunu dök üzerine muhllebiyi dök, onun üzerinede kalan kadayıfı serpiştir dolaba koy. soğunca yersin artık:)
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Gönderen
sevim
26 Ağustos 2010 Perşembe
Etiketler: YEMEK TARİFLERİ
0 yorum:
Yorum Gönder